Alla inlägg den 16 september 2014

Av stallneshime - 16 september 2014 16:33

Vilket enormt konumerande folk vi blivit. Jag konsumerar också saker MEN jag kan ärligt säga att inte ett enda schabrak har jag köpt för att sedan sälja det vidare.


Jag har två sadlar (av samma märke dessutom då en börjar gjort sitt) har typ två ridträns och det senaste köptes för att det behövdes en stl större till Faksa. 


I dag tex. surfade jag för ro skull in på en sån där "20 åringsblogg där man har hästar". En rad av olika kläder presenterades. 2000kr jacka 1800kr ridbyxa 1500kr hjälm och så där fortsatte det!


Ridutrustning för lätt 10 lax i RIDKLÄDER!   


Ehhhh....vem har råd att köpa allt de? Dessutom ska man inte bara ha en uppsättning kläder utan höstvästar, sommarjackor, vinterjackor. Ska man ha alla dom uppsättningarna för man väl ha ett ridklädkonto på 25 tusen per år. Hemska tider!


Nä, men skämt & sido, ibland blir jag beklämd över detta slit & slängsamhälle.


Jag har inget emot att betala för dyra saker i sig. Men vem behöver 20 schabrak liksom?! Eller 5-6 ridbyxor på ett år?


Nä, tacka vet jag mormors hemstickade tjocksockar, mina billiga supersköna ridbyxor för 250 spänn!! Och företagsjackan jag FÅTT som är så skön i fleece om hösten. :)

Av stallneshime - 16 september 2014 09:04

Harry var stapplig och ville inte gå. Fång var min fösta tanke, hovis varit hit snabbt i går och verkade till hovarna. Harry är bättre i dag. 


Årets första klippning gjordes i går. Harry behövde verkligen få väck sin mammutpäls. Faksa hade bra mycket hår hon också. Hade nyslipade skär till klippmaskinen tack & lov. Men har funderat på att köpa en ny klippmaskin. Bra fakta på en klippmaskin som kostade 1500kr i form av db och vikt osv. Men den andra som var i samma katalog fanns bla ingen info om db och den kostade 3800kr. En sån dyr klippmaskin vill man verkligen ha all information om!  


T bygger på stallet, något försenat. Men på gång och kommer vara klart om inte alltför långt tid. Skönt! 


Dimman stryker över lägdorna på morgonen & dimman dansar på de små tjärnarna som finns häromkring. Löv efter löv faller till marken och snart är träden kala. 


Arkivbild från vår trädgård.


 

Ovido - Quiz & Flashcards