Alla inlägg den 28 juli 2013

Av stallneshime - 28 juli 2013 09:44

  Våran fina Sigge får vi snart hämta! :)

Av stallneshime - 28 juli 2013 09:18


Sommarmusik i mina lurar.

Av stallneshime - 28 juli 2013 09:02

T hade släppt hästarna på stora sommarbetet. Dom var runda som klot på kvällen. Ett träningspass skulle sitta fint för Faksa.


T hade harvat min blivande ridbana. Faksa var gick inte i perfekt form, men väl låg och lite längre. Skänkelvikningar i höger går bra, men vänster - nja där är det lite sämre.


Jag ska i ärlighetensnamn säga att jag inte alls gjort några kraftansträngningar att "harva på" på ridbanan utan tagit MÅNGA skogsturer i sommar. Men faktum är att ska man behålla en häst som man har god ridbarhet på så krävs lite dressyr också.


Att man har ledaregenskapen på marken innebär inte att man alltid har det på ryggen eller vise versa. Det gäller att kunna flytta hästen både från marknivå OCH från ryggen.


Som vanligt har jag svårt att hålla träning under en timme. För oss tar det ca 15 minter att skritta uppvärmning OCH 15 minuter att skritta av! Men själva effektiva träningen tar kanske 20-30 minuter. Jag anser att upp/nerskrittning är MYCKET viktig!


Här slarvas det många gånger, men prova själv springa eller gympa ouppvärmd. Skador kommer betydligt oftare om man inte värmer upp ordentligt.


Efter dressyrpasset, så longerade vi lite. Härliga, fina häst, du gör mig lycklig & glad!


..................................................

..................................................

......................................


Tidiagre samma dag gjorde jag ett besök på en hästshop. Det blev schampo, pälsglans för MAN och SVANS (använder det INTE på hästens päls) hästsalva och sist men inte minst mygg/flygspray. Bara nyttosaker.



Ovido - Quiz & Flashcards