Alla inlägg under september 2012

Av stallneshime - 30 september 2012 14:59

Faksa har lagt på den silkessvarta höstpälsen. Djup, mörktsvart är hon. Jag har varit helt tagen av det svarta stoet som genom hösthagarna får springa sista veckorna i sommarhagarna innan dom stängs för vintern. Häromdagen var vi ute och gick en liten promenad med Rejsa och när fölet kommer upp jämsides med Faksas & Vnnas hage. Så sträcker Faksa på sig var enda milimeter extra hon kan och kom upp i en kort trav med kvastande svans som för att visa hur svart & vacker hon var. Å vacker var hon verkligen där hon skred fram som en primadonna!


Höstens rengväder ställer som vanligt till det i hagarna. Ska det vara så här kan det lika gärna bli lite kallare så det fryser på.


Av stallneshime - 26 september 2012 14:23

Hockus pockus.....eller ett tagel i vigselringen för att se om märren är dräktig.


Kommer ni ihåg att jag kollade med ett tagel om Gulla var dräktig. Ut skulle ett isabellfärgad hingst komma med stor bläs och ett vitt bakben. Jajjamän så var det ju!


Sedan fick jag ju veta att TS ger inte isabellfärgade föl *poff* var den drömmen sprucken. Ok, men någon annan rolig färg skulle det bli. Rolig färg blev det ju annat än den klassiska bruna då då det blev en borkfärg. Men inte stämde då pendlingen på vigselringen då det enligt den skule bli en hingst. För ut kom ju ett sto!


En fin knöl på halsen hade Gulla den dräktigheten. Precis som en sådan man hade läst om.


Denna gång kom ingen knöl men märrn var mat ill i alla fall.


Man tror man kan sia om allting, kan förutspå och veta. Men du, det är just vad man bara ska TRO för tro och hoppas är allt man kan göra.


Hade inte tänkt kolla märren förrän vid 90 dagar. Jag menar, vad kunde jag göra om inte märren var dräktig vid 45? Ingenting!


Så nu kan ni ju gissa hur det är......jag försöker tyda varje litet tecken. Varje litet spår av dräktigt sto eller inte dräktigt sto. Ena dagen tycker jag mig se alla tecken på dräktighet, nästa dag tycker jag mig se intet ett spår av det. Man kan bli snurrig för mindre......

Av stallneshime - 23 september 2012 19:56

Harry skulle få sin mammutpäls klippt i dag. Gick ganska bra till en början, till maskinen började tugga och stå still. Fast vi köpte nya skär förra vintern. Men pälsen är tjock, jag förstår verkligen att de där småshettisarna tål -30 grader. T ska få titta på detta i morgon, får skicka iväg de gamla skären på slipning. Så nu har vi en halvklippt ponny som ser ut som en skabbräv. Kanske inte världens vackraste just nu.  


Harry fick gå ut på tur. Vilken fin shettis!! Som jag sagt förrut "alla skulle ha en egen Harry" finns inte tillstymmelse till tjurig ponny. Hur snäll som helst, jag lovar till och med en blind skulle kunna köra han (nästan i alla fall)


Faksa blev longerad sista ljusa stunden i kväll. Det är något magiskt med svarta hästar!! Oj vad snygg hon var!! Blank, svart och nyborstad svans. Öronen som klippte, galoppen som man lätt kunde korta ner hur mkt som helst. Ojojoj! Den hästen gör mig lycklig!


Rejsa! Så klok, så nyfiken, lite tuff och framför allt snäll! Rejsa ser verkligen ut som sin far. Hon verkar dessutom ha hans lugna fina lynne. Som jag älskar den hästen.


Gulla är en klok mamma. Hon vågar släppa sitt föl för att bli en självständig individ utan att för den skull släppa kontakten med sitt föl. Hon fostrar och säger till om Rejsa gör nåt hon inte gillar. Men ändå är hon så kärleksfull mot sitt föl. Bra mamma helt enkelt.


Vinna har haft höstkänslor i dag när solen började lysa. Hon såg lycklig ut där hon sprang i hagen och kvastade med svansen.


Jag har haft en bra dag i stallet. Mina älskade fina djur!     

Av stallneshime - 23 september 2012 11:30


Bild: Äppelpaj gjord i dag Söndag. Tomas morfar & mormor brukade fika kaffe & dopp kring 11-tiden. När dom levde åkte vi ibland dit kring den tiden på helgen. En liten rolig tradition dom hade i sin släkt.


Söndagar är för mig dagen med familjen, hemmadagen. Dagen då allting ska ställas inför nästa vecka. Man ska kolla agendan för att se vilka dagar barnen har läxa, gympa, föräldramöte. Det ska städas till & fixas. Man vill ligga i soffan och se på repiser på de program jag inte hunnit titta på veckan som var för alla "måsten" som var då. Söndag är den dag då jag gärna vill försvinna från omvärden, jag är mer än gärna social veckans alla dagar, men på 7:e dagen är VILODAGEN och det är nästan jag blir religiös på de viset. Jag vill bara vara för mig själv eller med familjen.



Av stallneshime - 21 september 2012 21:03

Årets foder är på plats förra veckan. Tummen upp för bra entrepenör som vi haft i många år. Inget problem & gör alltid ett bra jobb med yttersta kvalité!!  

Av stallneshime - 19 september 2012 13:00

I kväll 18.30 är det ett tv program som heter "En resa i hästväg" på tv 4sport tror jag det var.


Jag ska då titta på detta.   



Av stallneshime - 16 september 2012 12:18

Inget är som väntans tider!!   Nu var det bara en liten detalj. Jag gillar inte att vänta!!  



Av stallneshime - 16 september 2012 09:25

Ovido - Quiz & Flashcards