Alla inlägg under december 2012

Av stallneshime - 13 december 2012 13:10

I dag har jag börjat på dagis. Jag går i egen hage med den lilla svarta hästen Harry. Först ville jag inte vara från mamma, då spranga jag och visade mitt missnöje. Harry brydde sig inte om mig heller, han bara åt och åt av höet.


Mamma blev först upprörd över att jag försvann i hagen bredvid och sprang en gång fram och tillbaka. Men efter det ställde sig mamma och tittade på mig och började också äta.


Konstigt att alla äldre hästar bara vill äta! Jag vill ju leka lite.


Men den lilla Harry är snäll, han gör ingenting. Man kan hälsa på honom, lukta på honom, springa runt honom och han gör ingenting mer än tittar upp på mig mellan tuggorna. Matte tror det kommer vara nyttigt för mig att få gå på dagis för att lära mig lite allt möjligt som hästar tydligen måste kunna.


I dag fyller jag 6 månader! Hipp hipp hurra vad jag har blivit stor.


Dessutom har det kommit jättemycket snö, snö som man kan doppa ner hela huvudet i. Det är jätteroligt, matte säger att jag då ser ut som en snöhäst. Matte säger massa konstiga saker, för ett tag sedan sa hon ju att jag hade ål på ryggen och det förklarade jag ju att ålar är i vattnet. Nu säger hon at jag är snöhäst, men det är jag ju inte heller, jag är bork. Det sa tanten när jag var och fick mina siffror. Så det så.....  


//Rejsa i snön.

Av stallneshime - 13 december 2012 10:10


 


Det snöade massor i morse. Barnen hade åkt till skolan med T. Ensam i tyst hus hittade jag barnens tomtebloss......kunde inte låta bli att tända ett.


 


Det snöde ganska mycket i morse.

   

Rejsa ute i snön....



   

Vinterlandskap utanför stallet.....

   

Av stallneshime - 12 december 2012 19:46


Harrys ägare och den som också brukar rida Faksa. Äldsta dotter till T och mig. 

Av stallneshime - 12 december 2012 19:33

Temperaturen pendlar mellan -20 grader och ibland ner till -8-10 grader. När det blivit mildare så har det snöat. Stallbygget har därför mer eller mindre stått still.   


Jag har fått skotta under tråden för att den nedersta tråden inte ska fara under snön.


Rejsa håller på att vänjas av och det man ser att Gulla verkligen gillar att få sova själv på natten i boxen. Ingen liten fölis som vräker ut sig mitt i boxen. Nu kan Gulla rulla fritt hur mycket hon vill utan att behöva kolla var Rejsa är. Gulla har knappt vågat rulla när lillan varit med henne.


Rejsa verkar också det är rätt bra att vara i egen box. Nu är hon mamma på ena sidan och Faksa på andra sidan.



Av stallneshime - 8 december 2012 18:10


  

Av stallneshime - 7 december 2012 11:17

Hej! Rejsa här. Va? Ska man inte vara i kameran?? Trodde du ville ha en närbild matte!


 


Nu har det kommit ganska mycket av något vitt som kallas snö. Det går jättebra att busa i snön. Jag har en tjock päls, så matte brukar säga att jag är en ullgullboll! 



Ser ni vad min man vuxit, lite tunn lugg kanske. Tycker inte alls man måste ha massa lugg ivägen så man inte ser var mållinjen är på travet. Ser ni nu att siffrorna är på "rätt" sida.  Min man hänger över, hur tänkte matte så hon trodde att siffrorna skulle synas. Tror hon inte att jag har koll på vilken sida jag tänker ha manen?! Ska man vara snyggast på banan så måste man ha koll på allt.


Ha det så bra så hörs vi snart igen.//Rejsa den borkfärgade prinsessan.   


PS! Om ni vet någon snäll, bra familj som skulle vilja köpa en fin bork som mig så säg att dom ska ringa eller maila min husse/matte. Jag är ca 125cm i manken nu.


  

 

Av stallneshime - 3 december 2012 19:47

Stockholm horse show. Underbart att det visats hästsport på tv. Underbart fina hästar, krampaktig har man hållit tummarna. Suttit i framlutad stil i soffan och gungat fram och tillbaka för att "hjälpa till" över hindren. Vrålat när det rivits hinder och tjoat när segergesten höjts i skyn. Vilka känslor. Men inte bölar då hopp/dressyrfolk lika mycket som travfolket på tv.   




Av stallneshime - 3 december 2012 17:47

 

Bild: En av Stall Neshimes ägare äter frukost i juletider.....


T fortsätter att bygga på nya stallet som kommer fymma 4 st boxar. Alla takstolar är på plats.

Ovido - Quiz & Flashcards