Alla inlägg under juli 2013

Av stallneshime - 20 juli 2013 14:30

I tidig arla morgon närmare bestämt kl 05.00 släppte T ut hästarna för att Faksa skulle hinna äta innan jag skulle ta min morgonritt. Tack snälla T för det!


Jag funderade ett slag VARFÖR jag valt att stiga upp & rida denna tiden på dygnet MEN när jag väl satt på hästryggen så förstod jag ju varför. Det var ju underbart att rida genom den tysta byn. Ensamheten kändes bara skön just då. På vägen hem mötte jag 2 bilister som hejjade & var så glada. Väl hemma stannade grannbonden traktorn och körde åt sidan på den smala vägen så jag kunde rida förbi säkert & tryggt! Tack så mycket för det.  


Entrepenören som slår hösilaget hunnit vara förbi och harva våran lägda så den var fin under tiden jag var ute på min ritt. Tackar!


Väl hemma väntade nykokat kaffe & framdukad frukost av T. Men dagen hade bara börjat av bra händelser för dagen till ära skulle hovslagaren komma och verka hovar & sko om Faksa. STRÅLANDE!  Jag har väldens bästa entrepenörer! Ni är bäst!  


Tack alla trevliga människor & entrepenörer för att ni gjorde min dag bra.   


På återseende från "Stall Chefen" PS! Bjuder på en bild från gårdagen FAST jag inte gillar att synas på bild eller blogg.



Av stallneshime - 18 juli 2013 14:05

#Höskörden är bärgad för detta år. 29 inplastade hösilagebalar. Varje år förundras jag över att man inte behöver göra något arbete alls själv. En entrepenör som är fantastiskt bra ringer vi till. Man säger var han ska slå, vilken slags torrhet man önskar i stort. Han fixar sedan allt. Slår, balar, staplar ihop dom snyggt och prydligt. Strålande resultat varje år!


#Foderanalysen är postad i dag, få nu se bara vilka värden vi får detta år. Ganska smidigt. Jag lämnar in analysen på http://www.agrilab.se och får svaret via e-post. Det är också smidigt och bra!

Av stallneshime - 14 juli 2013 14:43

Sommar & varmt! Vad är väl godare än buta/bryta (hur man nu väljer att säga) Kall mjölk, sylt och tunnbröd. Extra gott med något rökt. I detta fall åt jag rökt fläskfilé. MUMS!



Av stallneshime - 12 juli 2013 18:09

Jag har undersökt skogsvägar, stigar. Gått genom sly och genom tät granskog. Jag har hittat ganska fina vägar att SKRITTA på. Men att få den där härliga galoppen genom skogen - glöm det!!


Letar ni utmaningar, kom då till Höga Kusten och rid!! Där får ni prova eran skicklighet!


Jag & Faksa begav oss ut & nerifrån när man skrittar uppåt ser det inte så högt och brant ut. Men när man ska ner, då gäller det att ha balans och en trygg häst. Annars står man snart på öronen. Jag trodde att jag & Faksa tagit oss vatten över huvudet när vi skulle hemåt igen efter en väg! Det var på vippen att jag tordes rida ner.


..................................................

..................................................

......................................


Nästa tur vi tog kom en crossare. Har inte dom ljuddämpare nu för tiden????????!!!! Det VRÅLADE genom skogen som tur var tog den en annan väg. I en kombination med detta kuperade landskap och kurvor, kommer en sådan som låter något fruktansvärt......ja då skenar nog hästen!! Då får det nog vara en så tålig häst som Faksa men oddsen att det ska gå bra är nog liten. SÄTT PÅ LJUDDÄMPARE TACK!!


..................................................

..................................................

......................................


Att hästen tränas är en sak, sedan ska man ju motionera lite själv också. Jag & dottern tog oss en promenad, plötsligt hör vi ett halvhögt gäspande inifrån skogen. Typ som en stor hund modell JÄTTESTOR! Vi stannade blixsnabbt!! En björn sa dottern, vände på klacken och började springa hemåt. Själv stannade jag ett par sekunder, tittade in i skogen, funderade på livets vara & icka vara innan jag tänkte att det var nog en god idé att lägga benen på ryggen! Och som jag sprang!! Jag stannade inte förrän jag var nere på byn!!


Skratta du!! Jag kan tala om att jag var gråtfärdig när T kom med bilen. (Dottern hade ringt till T) Björnfrossa! Jodu, man är så lagon kaxig bara vid blotta tanken av ett möte. Vad som var i skogen, det vet jag inte......och jag tror inte jag vill veta heller!! Det finns mycket björn där jag rider. Det är ingen underdrift, det har hittats mycket bjärnspillning. Grannen i byn såg björnspår en frostig morgon för 2 år sedan då han var ute med hunden. Det lär dröja innan jag går den vägen igen kan jag säga!!

Av stallneshime - 8 juli 2013 19:14

 

Får jag presentera Sigge. Våran blivande familjemedlem Jack rusell terrier :)


       

Inte så ofta ni ser skymten av mig på bloggen ;-)

Av stallneshime - 4 juli 2013 07:03

Kan inte feber, ont i mage, förkylning också ta semester?!!

Av stallneshime - 3 juli 2013 14:28

Drömmen om gården - så (djävulskt) överskattat.


Den egna gården med det mjuka sammetslena gräset under fötterna (vet ni hur skitig man kan bli under fötterna a att gå barfota eller hur mkt gräs man drar in?!) När man för sjuttioelfte gången den veckan drar fram dammsugarn för att dammsuga & skura, då vet man att man man har stort hus & mkt spring ut & in.


Man ser allehanda matlagningsprogram där dom glatt plockar fram det ena och det andra, ord som krispigt, smakerna gifter sig och så vidare har man lärt sig under åren. En annan drar sig i håret för att idetorkan är lika med noll. Makaroner & korv - undra hur många barnfamiljer som har det som nödlösning.


Men vad gör väl det, mamma ringer glatt och förklarar att man kan komma över och äta - eller så inte! 43 långa mil emellan.......och när jag tänker efter hur många gånger per år träffar jag henne?!! Ehhhh kommer knappt ihåg när jag såg henne sist!


De sena #sommarkvällarna med en kall god öl (om det inte varit för att man måste skynda sig in för att få sin skönhetssömn för att man ska jobba dagen efter eller somnar i soffan).


Så här efter efter några år och medelålderna början så kan jag bara konstatera att vissa saker blir inte som man tänkt. På gott eller ont?! Kanske jag bara är (d)jävligt less och semetstern är mer efterlängtad än någonsin. Om drygt en vecka - semester!


//Från en less gårdsägare som vill ha #semester ;-)




Ovido - Quiz & Flashcards