Alla inlägg under augusti 2013

Av stallneshime - 30 augusti 2013 20:10

Har sagt det förr det är så här det är när åren flyger fram. Det är säkert någon som plockar bort en dag för varje år som man fyller. 1 år, vipps så tar någon bort en dag så när man är 90 år så....simsalabim så har året blivit 90 dagar kortare. Det bara måste vara så - eller så inte! Men det KÄNNS i alla fall så. Men svara mig då! VAR försvinner tiden??


Poff så var sommaren borta, hösten snart ett minne blott den också. Tro mig jag har försökt att fånga vattnet i händerna i sjön, jag har försökt dra in sommaren i näsan så att sommardofterna ska sitta i mitt minne, länge, länge när den kalla vintern kommer.


Jag har fösökt minnas de blå sommardagarna, myggen (som jag helst vill glömma) solbrännan på benen som dröjer sig kvar ett slag till. Det är som sorgen då en kär gammal vän åker, man vet att sommmaren kommer igen, men det är ibland lika svårt att skiljas ändå.


Ibland önskar jag man fick hålla kvar tiden, lite, bara lite, bara stanna en kort sekund......!


Dimman lägger sig över lägdan, hästarna ser nästan svävande ut där dom går på sena kvällar. Som sagohästar, mina små sagohästar.


Snart har jag en sagohäst mindre...............


Av stallneshime - 30 augusti 2013 18:37


 


Känns helt rätt att börja helgen med smögåstårta. Gott!! 

Av stallneshime - 25 augusti 2013 16:01

Dax att rusta inför höstkvällar & vintern. Hur gör man det bäst? Steg ett.....


Mörkret:

En riktigt bra pannlampa är ju en måste för oss "nattensriddare" som inte får rida på de få timmar under dagen då det är ljust. Att rida på en ridbana hela vintern är ju inte direkt så roligt. Har ni besökt pannlamsdjungeln då? Inte! Då kan jag bara berätta att den är lika STOR som sadeldjungeln. Bara vraka och välja efter hur stor börs du har. Finns massor med modelller och utföranden i allt från några hundra kronor till tusenlappar.




Av stallneshime - 25 augusti 2013 10:00

I går var en sådan där dag då man inte skulle klivit upp från sängen!   Kändes mest som en trist dag på alla sätt. Jag funderade på varför jag ens varför jag skulle ut och rida när jag var på väg kring 19 tiden på kvällen.


Det började skymma vid 20:30 tiden ganska rejält och granskogen kändes inte längre så där inbjudande med sina långa grenar som mer kändes som långa armar som ville omsluta en i sin taggiga famn. När dunklet sänkte sig och dimman la sig över myren jag red förbi kändes det mer som att jag var utkastad i en spökfilm och en rysning gick genom kroppen!


Varför har vi inte tagit bort vargtänderna förr var ju bara dumt. Gick Faksa bra innan med bett så var det inget mot vad hon gjorde i går.  Hon bjöd fram ännu bättre, lång och låg form.


Var jag på surt humör innan jag red så var det som bortblåst efter ridturen! Älskade fina häst!


Jag har verkligen drabbats av sadelångest! Sadeldjungel är bara förnamnet!

Av stallneshime - 19 augusti 2013 15:43

Har provat thorogo*d sadel normal manke + vid modell = såg ut som om sadeln "flög" på hästen. För hög manke på sadeln.


Provade låg manke + extra vid = Låg an fram + bak vilket gjorde att en låg som en bro på ryggen då Faksa hsvängd rygg.


Synd då thorogo*d sadeln har ett bra pris och fått gott omdömme. Kan vara skönt att ha en syntetsadel tänkte jag.


Hade tänkt en ny Stübben men h**ks har slutat sälja dom för att dom var för hårda.


Så nu är man ute i sadeldjungeln och letar......!

Av stallneshime - 16 augusti 2013 12:37

Har fortfarande ej fått svar via mail från fuller fillers angående ridbyxan. Visserligen har det varit semestertider......väntar väl ett tag till......!

Av stallneshime - 12 augusti 2013 20:32

Träningen av Faksa ligger nere sedan vargtänderna är borttagna. Finns ingen anledning att stoppa in ett bett i munnen då man har ryckt dom. Bättre att vänta lite så att munnen får hela ihop.


Känns som om hösten kommit, daggen i gräset gör att man påminns om att hösten är på ingång. SKÖNT! Skönt att vardagsrutiner!



Av stallneshime - 7 augusti 2013 10:55

Låt åkgräsklipparen stå och använd handgräsklipparen! 2 timmars dragande av gräsklippare kan vara bra träning. Inget nytt under solen precis att det är jobbigare att gå än åka. Men man får träna en del muskelgrupper av att både dra & gå.

Ovido - Quiz & Flashcards