Alla inlägg under november 2012

Av stallneshime - 23 november 2012 11:48

 


Bild: Dagens lussebullar. 


Känns ganska fridfullt att ha börjat i tid att köpa julklappar och baka julfika. Känns som som om jag vill ha mycket av det gjort innan första advent är här. Sedan kan man bara njuta av tiden som är fram till jul.   

Av stallneshime - 20 november 2012 14:02


Bild: Arkivbild från en av skogsväg i våran by. Vart är Kung Bore? 

Av stallneshime - 18 november 2012 10:41


BILD: Varmvatten balja. Nu ska den bara byggas in så den skyddas mot både bitande och hovar. 

Av stallneshime - 18 november 2012 08:35



Bilder: Glöggtider!

Av stallneshime - 18 november 2012 07:50

http://www.tv4.se/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre/klipp/darin-astrologen-2239364


Senaste halvåret har jag upptäckt denna artist.....Oj, oj, oj jag har fått gåshud då denne kille framfört sina låtar senaste Lördagarna. Jag säger bara den ankungen har förvandlats till en svan.  Önskar honom all lycka & fortsatt framgång säger jag bara.

Av stallneshime - 17 november 2012 17:38

Köpte ju en Th*rmobar för nåt år sedan, det kommer ni kanske ihåg ni som följer bloggen. En balja på 130 liter. Jag har sedan i somras planerat att köpa en till varmvattenbalja. Men den regniga och varma hösten & början till vinter har gjort att jag kom av mig lite.


Så frös det på nu några dagar & i går när T skulle släppa ut hästarna så var det ett faktum att Faksa hade lite uppdragen buk och ville lägga sig ner. T kom och sa att han trodde Faksas mage stannat av och att det var början till kolik. I 2 timmar turades vi om att gå med henne och hon "fes" men inget träck kom! Så hon fick komma i annan hage, då brukar ju hästar "skita in sitt revir" och mycket riktigt dröjde det inte länge innan hon bajsade i den nya hagen. SKÖNT! Det gick att mota Olle i grind! puhh....


Behöver jag säga att jag i DAG var och köpte en vattenbalja. MEN nu blev det ingen Th*rmobar utan en vanlig svart från en lantbutik i stan. Men oj vad fin den var. Inte som de traditionella med kant där skarven syns. Utan årets modell med mjuk rund designad kant. Nu ska den bara byggas in lite för att skydda den och så ska Faksa & Harry få varmvattenbalja i sin hage.


Så vad ni gör, har ni möjlighet köp en varmvattenbalja eller bygg en själv, se till att hästarna får isfritt vatten!! Värd varenda liten krona!

Av stallneshime - 16 november 2012 15:23

Veckan som gått i stallet har i alla fall bestått i att T blev lite nyfiken på pellets strö och provade det. Att man kan bli så glad av att mocka. T sken som en sol och det verkar ju fungera mycket bra det där pellets ströet. Roligt att någonting är över förväntan bra.





Av stallneshime - 16 november 2012 14:38

.....speciellt om inte orden framför mer än ett "kacklande". Det är befriande att hålla på med hästar ibland! Behövs inga ord, behövs inga onödiga fraser. Man kan läsa av det mesta ändå OM man är intresserad och VILL!


Dessutom så gillar jag inte undanflykter, bortförklaringar och inlindande fraser.



Säg vad du menar & mena vad du säger! (ska det vara så svårt för folk)


Behöver eran hjälp. I många fall är "tävlingsj*vulens " drivkraft att man har attityden "jag ska visa dig att JAG kan!" Om man kommit till den punkt  livet att man känner sig trygg i vad man kan och inte kan. Ber om hjälp och INTE är rädd att fråga om det är någonting man inte kan. Hur finner man då motivation och drivkaften framför allt att tävla??


Någon som vet? Eller har erfarenhet av denna känsla?


Jag saknar drivet att vilja visa "världen" vad jag kan, på det vis att tävlingsnerven inte finns. MEN ibland kan man möta människor som utnyttjar detta, genom att "slå sig själv på bröstet" och tycks höjja sig själv till skyarna med tron att "DOM kan allt"!


Och dessutom slutar man utvecklas om man tror man "kan allt"?


Eller är viljan att vilja vinna det som ger en kraft att träna........?!


Viljan att vinna är större än rädslan att förlora.










Ovido - Quiz & Flashcards