Alla inlägg under november 2012

Av stallneshime - 13 november 2012 19:12

Jag får vara i egen box en liten stund varje morgon och kväll. I den boxen kan jag springa runt lite, göra någon glädjeskutt utan att mamma säger till mig. Det är ganska roligt, jag har ju mamma i boxen bredvid. Jag brukar kika in till henne.


Husfolket kallar mamma för Gullirull, för hon vänder sig upp och ner. Hon blir jättespånig.


Jag har dessutom fått en ny boxgranne då jag är själv. Den stora svarta hästen tittar på mig, men hon verkar snäll. Vi brukar hälsa på varandra genom gallret.


Jag har lärt mig massor med nya saker som att lyfta på fötterna, bli borsad, jag har åkt transport ganska många gånger. Jag kan gå snällt i grimskaft, jag har dessutom fått bort de där fula örontoffsarna och så har jag fått en klippning där nackstycket för grimma ska ligga. Matte hade tänkt att göra min första fläta i luggen, bäst att öva. Jag ska ju bli den snyggaste tjejen på travbanan med tiden.  




Av stallneshime - 11 november 2012 18:20

Säg till en valack
Fråga en hingst
Skicka in en skriftlig ansökan i 3 exemplar till ett sto

Ston kan vara något knepiga vissa tider på året MEN ston är verkligen härliga individer enligt mig.

Av stallneshime - 7 november 2012 17:23

Denna kvinna har så många kloka ord! Så mycket att lära ut!


Man blir aldrig riktigt stor förrän man inser att det är genom att dela med av sin kunskap och sina efarenheter till andra som vi kan växa själv som människa och individ.


En duktig och skicklig människa är aldrig rätt att dela med sig av sin kunskap!

Av stallneshime - 6 november 2012 18:00

T hade i dag fått ett samtal från Vinnas nya ägare. Hon verkar ha kommit till ett bra hem med snälla människor. Roligt att dom verkar trivas med varandra. Fortsatt stort lycka till.   

Av stallneshime - 4 november 2012 12:56


Bild: En av pepparkaksburkarna.


Mot alla mina principer att börja tidigt med jul, känner jag i dag inga hämningar eller begränsiningar. Det är så skönt att slippa stress, slippa ett överhängande "måste" slippa förväntningar. Jag bara gör det för att jag känner för det. I dag har vi bakat peparkakor och en ljuvlig doft spred sig i huset. Allhelgona hade vi nu köpt skinka att griljera, men det kändes mer som en julskinka. Till mellanmål blev det husmanssmörgås, julskinka med grovsenap och julmust! Dagen till ära har jag gjort en sillsallad.  


Ha en bra dag mina läsare!   



Av stallneshime - 2 november 2012 11:16

Det är länge sedan jag har varit med om de mängder regn som kommer. Jag vart fullständigt genomblöt av regn av att vara ute en ynka liten stund. Hagarna är en enda sörja igen.


Vaccinationstider för visa av hästarna. Rejsa & Faksa har fått sin dos i dag. Min vet är så skicklig att på snabbt och på bra sätt ge detta så dom märker inte av det i stort sett. Inte ens Rejsa.


Faksa är brunstig. Harry har parkerat bakom hennes rumpa fast han är en "det".


Faksa skulle få en lila grimma. Nu vart jag lite så där barnsligt tjejig och ville frångå min klassiska brunskala som jag annars gillar mycket. Men lila var slut i full stl. Så det blev en blå. Men en svart häst passar i alla färger!! Hon är så snygg i vad än jag har för färger på henne.


Och sist men inte minst detta med bilder i bloggen. Ja det skulle gå bra OM det inte var så att VARJE gån jag laddat upp bilder så glömmer jag sedan slå av kameran, så nästa gång jag ska ha kameran då är batteriet urladdat!! Nu har jag bara ett batteri, urdummt då man tydligen behöver 2!!

Av stallneshime - 1 november 2012 10:09

För några år sedan investerade jag i en mycket snygg lädergrimma. Gulla som har så känslig hud fick fort lite småskav bakom öron, på sidor osv. Hon ficklädergrimman på sig eftersom att läder inte ger samma friktion som tyggrimmor. MEN den lilla busrumpan Rejsa har som små barn gör (även föl tydligen)  TUGGAT på sidan om grimmans rem! Jag blängde lite på Rejsa  Men jag kunde ju så klart inte rynka pannan så länge, för hon är ju så där oskyldigt söt så man smälter   



Ovido - Quiz & Flashcards